Doorgaan naar hoofdcontent

HipHoi DT creatie - Once Upon a time....

Hallo allemaal,
 
Deze keer is het weer mijn beurt om een creatie te showen als HipHoi design team lid.
Altijd leuk om weer iets nieuws uit te proberen en nieuwe producten en technieken uit te proberen.

 
Dit is mijn uitwerking geworden. Het thema is: Once Upon a Time.....
Roodkapje in een heel modern jasje.
 
Hoe ben ik aan de slag gegaan en welk materiaal heb ik gebruikt:
Jullie hebben vast al de nieuwe Distress Oxide ink voorbij zien komen van Tim Holtz. Deze zijn ook via HipHoi te bestellen en wat gaaf dat zij een leuke set aanbieding hebben:
Je kunt bij HipHoi de hele set in 1x bestellen voor een leuke set aanbieding, maar uiteraard kun je ook de inkt per kleur aanschaffen.
 
Welke kleuren Distress Oxide ink heb ik gebruikt bij deze creatie:
faded jeans - TDO55945
 
worn lipstick - TDO56362
Deze keer heb ik papier gebruikt van Fabriano Artistico, dit is perfect watercolor papier voor de oxide inkt vind ik. Het is stevig papier en doordat je best met veel water werkt voorkom je dat het papier heel krom gaat trekken.
Uiteraard is dit papier ook te koop bij HipHoi.
 
Binnenkort ga ik de Oxide ink ook nog uitproberen op ander papier, zodat ik ook weet of dit mooi blijft en of het werkt met de Oxide.
 
Welke stempel heb ik gebruikt:
Deze leuke stempel is weer van het merk "Carabelle Studio". Vond hem zo leuk, weer eens heel anders dan andere stempels. Deze stempel ga ik binnenkort ook gebruiken in mijn Art Journal, want daar is hij ook erg gaaf voor.
 
 
Carabelle stamp A6 a little girl - SA60161E
 
Uiteraard is de stempel te koop bij HipHoi:
 
Zwarte papier:
Het zwarte papier dat ik achter mijn kaartje geplakt heb, is van Dutch Doobadoo.
Papier van Dutch Doobadoo??? Ja echt waar, ik bewaar altijd het zwarte vel karton dat bij alle producten van Dutch Doobadoo zit. Dit is super mooi en stevig zwart karton, dus waarom weg gooien als we het voor onze creaties kunnen gebruiken.
 
Achtergrond stempel:
Nadat ik mijn achtergrond met de Oxide Ink bewerkt heb, was ik naar mijn gevoel nog niet helemaal klaar.... dus heb ik de leuke stempelset van Viva erbij gepakt:
Uiteraard is deze leuke stempel set te bestellen bij HipHoi:
 
Stempelen met Oxide Ink:
Veel mensen vinden het niet waard om ook de Distress Oxide Ink aan te schaffen. Zelf wilde ik hier eerst ook niet aan gaan beginnen.... maar ben zo blij dat ik het wel gedaan heb. De inkt is zo anders dan de normale Distress inkt. Het is net toveren een soort magie als het in aanraking komt met water. Binnenkort zal ik een blog schrijven met wat foto's wat er gebeurd als de inkt in aanraking komt met water.
 
Dus mijn mening over de Oxide:
JA het is het meer dan waard om de Oxide ink aan te schaffen. En NEE je hoeft niet in 1x alle kleuren aan te schaffen, dit heb ik zelf ook niet gedaan. Gewoon af en toe eens 1 of 2 kleuren die mooi bij elkaar combineren.
 
Even terug komen op de titel van dit stukje tekst.... "Stempelen met Oxide Ink".
Ja want ook dit kun je super mooi doen met de inkt. Hele scherpe afdrukjes als resultaat. Dit heb ik gedaan op de achtergrond met deze stempelset van Viva.
 
Wat ik vooral leuk vond om deze creatie te maken, is het spelen met de Oxide ink. Dit is combinatie met de leuke stempels welke ik beschreven heb hierboven in mijn blog bericht.
Gewoon op mijn craft sheet 2 kleuren Oxide ink gestempeld, wat water erover gesprayd en hier mijn aquarel papier op gelegd en door heen gehaald. Hierna drogen, laag voor laag.
Als de Oxide ink namelijk droog is, zullen de kleuren niet meer door elkaar heen gaan lopen. Je kunt zoveel lagen over elkaar heen doen als je wilt. Gewoon stoppen als jij jou creatie mooi vind.
 
In een volgend blog meer over het werken met de Oxide ink.
 
Ben benieuwd of jullie ook al gewerkt hebben met de Oxide ink en hoe jullie dit vinden. Uiteraard vind ik het altijd leuk om te lezen wat jullie van mijn creatie vinden.
 
Groetjes Antoinette
 

Reacties

  1. mooie creatie Antoinette, en zo als combi echt een modern roodkapje :). Gr. Miriam

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Rompertjes kaarten.....

Hallo lieve blog volgers, Daar ben ik weer..... veel gefreubeld in mijn vakantie maar nog niets daarvan op mijn blog geplaatst. Vandaag haal ik dus eventjes wat in :). Had wat geboorte kaartjes die ik moest maken, dus ik heb 2 kaarten in de vorm van een romper gemaakt. Deze had ik al eerder besteld bij Cards etc. Shop.
De volgende kaart heb ik gemaakt voor mijn dans juf :), zij is zwanger en verwacht een meisje. Het schattige stempeltje heb ik afgelopen woensdag gekocht, vond hem zo lief.... het is een stempel set van Penny Black. Heb het ingekleurd uiteraard weer met mijn Distress inkt. Met wat kleuren jullie je afdrukjes allemaal in? Ben wel benieuwd wat jullie zelf het fijnst vinden.
Hier zie je het afdrukje van dichtbij :). Het tweede rompertje heb ik gemaakt voor een vriendin van ons. Zij is bevallen van een dochter "Isabel". Vandaar dat ik ook haar naam met mijn Silhouette heb gesneden. Erg leuk om te doen weer. En nog eentje dan...... Dit waren dan mijn creaties weer, hope…

Elvis kaart voor mijn vader en Post voor Kanjers....

Hallo blog vrienden, Morgen gaat dan het prijsje voor Margreet op de Post voor de 50 volgers Candy. Nogmaals gefeliciteerd Margreet en natuurlijk veel plezier met jou prijsje.
Ook wil ik meer mijn nieuwe volgers welkom heten, want inmiddels heb ik alweer 54 volgers. Hoe gaaf is dat? Heel gaaf toch.... :).
Binnenkort ga ik weer een nieuwe Candy bekend maken, dus wil je graag kans maken op een leuke prijs van mijn Webwinkel "HipHoi"? Blijf dan zo nu en dan op mijn blog kijken, want jullie kunnen allemaal weer mee doen.
Nu dan mijn kaartje die ik natuurlijk wilde showen. Mijn vader was afgelopen zondag jarig en is 64 jaar geworden. Nu is hij groot fan van Elvis Presley, dus hoe leuk is het om hiervan een kaart te maken. Mijn vader was heel blij met de kaart, dan ben ik ook blij natuurlijk hihi.
Nu moest ik afgelopen week ook weer een kaart voor Post voor Kanjers maken. Dit jongetje is gek op het konijn BoBo. Dus op het internet weer leuke plaatjes gezocht en geprobeerd hier weer ee…

Luier Easel kaart....

Hallo lieve bloggers, Hier weer een berichtje en creatie van mij. Heb nu een heerlijk weekje vakantie, was ik ook echt wel aan toe. Dus deze week maar extra uit rusten, leuke dingen doen en vooral veel freubelen. Deze week heb ik zo een schattige kaart gemaakt, het is het maandpatroon van Ilonka's Kaarten en Tags Club. Vorige keer was dit de Hart Easel kaart die ook op mijn blog staat. Ze zijn zo gaaf om te maken. Deze maand is het een Luier Easel Kaart, ik heb er een meisjes kaart van gemaakt. Moet zelf zeggen dat ik het echt een dotje vind geworden hihi.


Heb een schattige stempel gebruikt van Forever Friends en ingekleurd met Distress inkt.
Je kunt je nog steeds opgeven voor mijn HipHoi Candy, lees het bericht hieronder hoe het werkt.
Fijne middag en avond nog en tot mijn volgende berichtje :) Liefs Antoinette