Doorgaan naar hoofdcontent

HipHoi DT creatie - Once Upon a time....

Hallo allemaal,
 
Deze keer is het weer mijn beurt om een creatie te showen als HipHoi design team lid.
Altijd leuk om weer iets nieuws uit te proberen en nieuwe producten en technieken uit te proberen.

 
Dit is mijn uitwerking geworden. Het thema is: Once Upon a Time.....
Roodkapje in een heel modern jasje.
 
Hoe ben ik aan de slag gegaan en welk materiaal heb ik gebruikt:
Jullie hebben vast al de nieuwe Distress Oxide ink voorbij zien komen van Tim Holtz. Deze zijn ook via HipHoi te bestellen en wat gaaf dat zij een leuke set aanbieding hebben:
Je kunt bij HipHoi de hele set in 1x bestellen voor een leuke set aanbieding, maar uiteraard kun je ook de inkt per kleur aanschaffen.
 
Welke kleuren Distress Oxide ink heb ik gebruikt bij deze creatie:
faded jeans - TDO55945
 
worn lipstick - TDO56362
Deze keer heb ik papier gebruikt van Fabriano Artistico, dit is perfect watercolor papier voor de oxide inkt vind ik. Het is stevig papier en doordat je best met veel water werkt voorkom je dat het papier heel krom gaat trekken.
Uiteraard is dit papier ook te koop bij HipHoi.
 
Binnenkort ga ik de Oxide ink ook nog uitproberen op ander papier, zodat ik ook weet of dit mooi blijft en of het werkt met de Oxide.
 
Welke stempel heb ik gebruikt:
Deze leuke stempel is weer van het merk "Carabelle Studio". Vond hem zo leuk, weer eens heel anders dan andere stempels. Deze stempel ga ik binnenkort ook gebruiken in mijn Art Journal, want daar is hij ook erg gaaf voor.
 
 
Carabelle stamp A6 a little girl - SA60161E
 
Uiteraard is de stempel te koop bij HipHoi:
 
Zwarte papier:
Het zwarte papier dat ik achter mijn kaartje geplakt heb, is van Dutch Doobadoo.
Papier van Dutch Doobadoo??? Ja echt waar, ik bewaar altijd het zwarte vel karton dat bij alle producten van Dutch Doobadoo zit. Dit is super mooi en stevig zwart karton, dus waarom weg gooien als we het voor onze creaties kunnen gebruiken.
 
Achtergrond stempel:
Nadat ik mijn achtergrond met de Oxide Ink bewerkt heb, was ik naar mijn gevoel nog niet helemaal klaar.... dus heb ik de leuke stempelset van Viva erbij gepakt:
Uiteraard is deze leuke stempel set te bestellen bij HipHoi:
 
Stempelen met Oxide Ink:
Veel mensen vinden het niet waard om ook de Distress Oxide Ink aan te schaffen. Zelf wilde ik hier eerst ook niet aan gaan beginnen.... maar ben zo blij dat ik het wel gedaan heb. De inkt is zo anders dan de normale Distress inkt. Het is net toveren een soort magie als het in aanraking komt met water. Binnenkort zal ik een blog schrijven met wat foto's wat er gebeurd als de inkt in aanraking komt met water.
 
Dus mijn mening over de Oxide:
JA het is het meer dan waard om de Oxide ink aan te schaffen. En NEE je hoeft niet in 1x alle kleuren aan te schaffen, dit heb ik zelf ook niet gedaan. Gewoon af en toe eens 1 of 2 kleuren die mooi bij elkaar combineren.
 
Even terug komen op de titel van dit stukje tekst.... "Stempelen met Oxide Ink".
Ja want ook dit kun je super mooi doen met de inkt. Hele scherpe afdrukjes als resultaat. Dit heb ik gedaan op de achtergrond met deze stempelset van Viva.
 
Wat ik vooral leuk vond om deze creatie te maken, is het spelen met de Oxide ink. Dit is combinatie met de leuke stempels welke ik beschreven heb hierboven in mijn blog bericht.
Gewoon op mijn craft sheet 2 kleuren Oxide ink gestempeld, wat water erover gesprayd en hier mijn aquarel papier op gelegd en door heen gehaald. Hierna drogen, laag voor laag.
Als de Oxide ink namelijk droog is, zullen de kleuren niet meer door elkaar heen gaan lopen. Je kunt zoveel lagen over elkaar heen doen als je wilt. Gewoon stoppen als jij jou creatie mooi vind.
 
In een volgend blog meer over het werken met de Oxide ink.
 
Ben benieuwd of jullie ook al gewerkt hebben met de Oxide ink en hoe jullie dit vinden. Uiteraard vind ik het altijd leuk om te lezen wat jullie van mijn creatie vinden.
 
Groetjes Antoinette
 

Reacties

  1. mooie creatie Antoinette, en zo als combi echt een modern roodkapje :). Gr. Miriam

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Luier Easel kaart....

Hallo lieve bloggers, Hier weer een berichtje en creatie van mij. Heb nu een heerlijk weekje vakantie, was ik ook echt wel aan toe. Dus deze week maar extra uit rusten, leuke dingen doen en vooral veel freubelen. Deze week heb ik zo een schattige kaart gemaakt, het is het maandpatroon van Ilonka's Kaarten en Tags Club. Vorige keer was dit de Hart Easel kaart die ook op mijn blog staat. Ze zijn zo gaaf om te maken. Deze maand is het een Luier Easel Kaart, ik heb er een meisjes kaart van gemaakt. Moet zelf zeggen dat ik het echt een dotje vind geworden hihi.


Heb een schattige stempel gebruikt van Forever Friends en ingekleurd met Distress inkt.
Je kunt je nog steeds opgeven voor mijn HipHoi Candy, lees het bericht hieronder hoe het werkt.
Fijne middag en avond nog en tot mijn volgende berichtje :) Liefs Antoinette

HipHoi DT creatie - zeg het met bloemen

Hallo allemaal, Wat leuk om weer een keer een blog bericht te maken voor jullie. Deze keer als DT lid van HipHoi. Ik mocht aan het werk met geweldig materiaal, een mooie stempel van Carabelle, het nieuwe merk dat HipHoi nu ook verkoopt. Hebben jullie al gekeken in de webshop naar deze geweldige stempels? Uiteraard heb ik niet alleen gebruik gemaakt van deze mooie stempel, maar ook van verschillende MASKS van Dutch Doobadoo. Deze maand was er weer veel moois uitgekomen van Dutch Doobadoo en hiervan heb ik ook een mask gebruikt, maar ook een oudere mooie mask zit in mijn nieuwe creatie verwerkt.
Hoe ben ik te werk gegaan: Als basis heb ik Fabriano Aquarel papier gebruikt. Dit werkt erg fijn voor het werken met inkt soorten en voor het werken met stempels. Op dit mooie papier heb ik de achtergrond gemaakt met twee stencils van het merk Dutch Doobadoo. Mask Art Bubbles A6 formaat uit de laatste van februari, hierbij heb ik ook de Mask Art Circle gebruikt. Deze heb ik bewerkt met Distress…

HipHoi kit - september

Hallo allemaal,In september is er weer een super leuke HipHoi maandkit uitgekomen. Deze keer met de titel "Pink Rockabilly". Uiteraard heb ik een leuk inspiratie voorbeeld voor jullie gemaakt met deze kit.  Hopelijk krijgen jullie nu nog meer ideetjes wat je allemaal kunt maken met deze kit. 
Heb je deze kit gemist? Hij is nog te bestellen, los of als abonnement.  Bij deze de directe link voor de losse kit: https://www.hip-hoi.nl/a-49540687/hiphoi-kits/pink-rockabilly-hiphoi-kit-september-2017-los/ Toch liever een abonnement? Mail ons dan even: info@hip-hoi.nl

Zoals jullie zien heb ik ook de fuse gebruikt. Vergeet hem gewoon af en toe te gebruiken en dat is zonde. Vandaar nu weer uit de kast gepakt en aan de slag gegaan ;). 

Bij het pakket zitten leuke tekstballonen van het leuke merk: Dutch Doobadoo. Heb mijn mini Distress inktjes erbij gepakt en de teksten een kleurtje gegeven. Zo kun je ze de kleur geven dat het best bij jou project past en dat is leuk. Uiteraard is zijn de mini …